OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA

Mi poštujemo Vašu privatnost. Brinemo se o zaštiti privatnosti posjetitelja na našoj web stranici (dalje: „Web stranica“). Ova Politika kolačića opisuje kolačiće koji se mogu postaviti kada pristupite na našu Web stranicu te svrhe za koje koristimo te kolačiće, uključujući i osobne podatke koje prikupljamo s njima. Za potrebe primjene propisa o zaštiti privatnosti (uključujući, ali se ne ograničavajući na Opću uredbu o zaštiti podataka (Uredba (EU) 2016/679), dalje u tekstu: GDPR), društvo odgovorno za Vaše osobne podatke je TDR d.o.o. sa sjedištem u Hrvatskoj, Rovinj, Obala V. Nazora 1, OIB: 37014645007 (dalje u tekstu "TDR" ili "mi").

Ovlašteni smo svakodobno izmijeniti odredbe ove Obavijesti o kolačićima. Molimo Vas da posjetite ovu stranicu kako biste bili konstantno obaviješteni o bilo kojim promjenama, koje ćemo bez odgode ovdje objavljivati.

U slučaju da imate bilo kakve komentare ili prijedloge koje se odnose na ovu Obavijest o kolačićima molimo Vas da nas kontaktirate na adresu sjedišta društva TDR d.o.o., Obala V. Nazora 1, 52210 Rovinj ili putem maila na adresu info.ba@vuse.com.

Naše korištenje kolačića

Ova Pravila o kolačićima opisuju kolačiće koji se automatski postavljaju i druge koje možete postaviti kada posjetite našu Web stranicu i svrhe za koje ih koristimo.

Naša Web stranica koristi kolačiće kako bi vas razlikovala od drugih korisnika. To nam pomaže da vam pružimo dobro iskustvo dok pregledavate našu Web stranicu i također nam omogućuje da poboljšamo našu Web stranicu.

Neki kolačići mogu funkcionirati tako da prikupljaju i pohranjuju neki oblik osobnih podataka o vama, tako da ova pravila također opisuju osobne podatke koje obrađujemo ili kojima drugima dopuštamo pristup prilikom korištenja kolačića.

Za daljnje informacije o tome kako koristimo osobne podatke koje prikupljamo o vama (uključujući podatke prikupljene našom upotrebom kolačića) pogledajte našu Obavijest o privatnosti.


Što su kolačići

Kolačići su male količine informacija koje naš web poslužitelj postavlja na web preglednik Vašeg računala ili mobitela i koje se spremaju na hard drive Vašeg uređaja. Bilo koje upućivanje na ili spominjanje kolačića u ovoj Obavijesti uključuje i druge vrste automatiziranog pristupanja ili pohrane informacija na Vašem uređaju.

Ti kolačići nam pomažu da Vam pružimo ugodno iskustvo pretraživanja naših mrežnih stranica i ujedno nam omogućuju da ju poboljšamo.

Kolačić je malena datoteka koja se sastoji od slova i brojeva koju pohranjujemo na Vašem pregledniku ili tvrdom disku Vašega računala. Kolačići sadržavaju podatke koji se prenose na tvrdi disk Vašeg računala odnosno uređaja.

Kako bi stranica brzo, sigurno i pravilno funkcionirala, ona prikuplja obavezne kolačiće koji ne mogu biti isključeni. Obično se postavljaju kao reakcija na Vaše radnje kao što su: postavke privatnosti, prijava, popunjavanje obrazaca. Kada ste pristupili ovoj Web stranici dobili ste poruku kojom ste obaviješteni o korištenju kolačića na ovoj stranici. Kako bismo Vam dostavili tu poruku morali smo koristiti kolačiće. U slučaju da odlučite koristiti ovu stranicu i pristanete koristiti kolačiće, daljnji kolačići će se pohranjivati na Vaš uređaj, na dolje opisani način.

Možemo koristiti kolačiće postavljene putem vašeg web preglednika u sljedeće svrhe:

Nužni kolačići. Ovi su kolačići nužni za funkcioniranje naše Web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Oni uključuju, na primjer, kolačić koji je postavljen iz sigurnosnih razloga ili za pamćenje vaših postavki pristanka na kolačiće. Obično se postavljaju samo kao odgovor na vaše radnje koje predstavljaju zahtjev za uslugama, kao što je postavljanje Vaših postavki privatnosti. Možete postaviti svoj preglednik da blokira ili vas upozori na ove kolačiće, ali neki dijelovi naše Web stranice tada će prestati raditi.

Funkcionalni kolačići. Ovi kolačići omogućuju našoj Web stranici da pruži poboljšanu funkcionalnost i personalizirane značajke. Možemo ih postaviti mi ili dobavljači treće strane čije smo usluge dodali na naše stranice. Ako ne dopustite ove kolačiće, neke ili sve ove usluge možda neće ispravno funkcionirati.

Analitički kolačići. Ovi kolačići omogućuju nam brojanje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati izvedbu naše Web stranice. Pomažu nam da znamo koje su stranice najpopularnije, a koje najmanje popularne i vidimo kako se posjetitelji kreću našom Web stranicom. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići skupno se agregiraju nakon prikupljanja. Navedeni podaci pohranjuju se u pseudoanonimiziranom obliku. Ako ne dopustite ove kolačiće, nećemo moći mjeriti promet na našoj Web stranici niti pratiti njegovu izvedbu.

U ostalim slučajevima ne koristimo kolačiće na ovoj stranici. Međutim, u slučaju da na našim stranicama postoji sadržaj koji pružaju drugi pružatelji usluga, ti drugi pružatelji usluga mogu postaviti kolačiće na Vašem računalu ili mobilnom uređaju, u skladu s njihovom politikom zaštite privatnosti.


Pristanak na korištenje kolačića

Određeni kolačići koje koristimo su strogo neophodni za rad naše web stranice. Na primjer, kada prvi put posjetite našu Web-stranicu, predstavljamo vam obavijest o kolačićima i alat koji traži vaš pristanak za neobavezne kolačiće. Moramo koristiti kolačić kako bismo zapamtili Vaše postavke kolačića kako bismo bili u skladu sa zakonom.

Kada prvi put posjetite našu Web stranicu, automatski postavljamo bitne kolačiće na vaš uređaj koji su nužno potrebni za rad naše Web stranice. U odnosu na sve druge vrste kolačića koje želimo koristiti, bit ćete pozvani da pristanete na našu upotrebu pomoću našeg alata za kolačiće. Ako ne date svoj pristanak korištenjem Alata za kolačiće, nećemo postaviti ove kolačiće na vaš uređaj.

Ako ne date svoj pristanak, naše Web mjesto će i dalje raditi, ali neke od poboljšanih i personaliziranih značajki možda neće.

Ako date svoj pristanak u pogledu kolačića, također ćete dati svoj pristanak nama i relevantnim trećim stranama koje koriste te kolačiće za korištenje Vaših osobnih podataka na načine navedene u našoj Obavijesti o privatnosti. Relevantne kolačiće ćemo postaviti ili pročitati samo za razdoblja navedena u u nastavku. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku korištenjem Alata za kolačiće za isključivanje/isključivanje relevantnih kolačića (Postavke kolačića). Datoteke kolačića mogu ostati na Vašem uređaju nakon što ste odustali od njihove upotrebe. Pogledajte odjeljak Kako kontrolirati i brisati kolačiće ili provjerite stranice za pomoć svog preglednika kako biste saznali kako izbrisati ove datoteke sa svog uređaja.

Ako povučete svoj pristanak za korištenje neobaveznih kolačića, pristanak koji ste nam dali za korištenje bilo kojih osobnih podataka koje prikupimo pomoću tih kolačića također će biti povučen.


Informacije o trajanju pohrane kolačića

Vrijeme pohrane i čuvanja kolačića je ograničeno, i to kako slijedi:

  • _ga (koristi Google Analytics za razlikovanje korisnika) – 2 godine od postavljanja / ažuriranja
  • _gat (koristi Google Analytics za regulaciju stope zahtjeva) – 1 minuta od postavljanja / ažuriranja
  • _gid (koristi se za identifikaciju korisnika) – 24 sata od postavljanja / ažuriranja

Google analytics

Ova stranica koristi Google Analytics, a analitički servis društva Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi tkz. kolačiće, tekstualne datoteke koje se spremaju na računalima korisnika i koji omogućuju analizu načina korištenja. Informacije koje se generiraju o korištenju ove stranice se uobičajeno prenosti na server Googlea u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se ti podaci čuvaju.

IP anonimizacija je aktivirana na ovoj stranici, tako da su IP adrese korisnika Googlea skraćene unaprijed kad je riječ o državljanima Država članica Europske unije ili država članica Europskog gospodarskog prostora. Samo u iznimnim slučajevima se cijela IP adresa šalje na Googleov server u SAD-u gdje se skraćuje. U ime operatera ove stranice, Google će koristiti podatke radi utvrđivanja korištenja ove stranice, sastaviti izvještaj o aktivnostima za druge svrhe povezane s korištenjem ove stranice te korištenjem Interneta, a radi pružanja usluga operateru web stranice.

IP adresa koju je vaš internetski preglednik prikupio kao dio Google Analytics usluge neće biti spojen s drugim podacima Googlea. Podaci koje BAT prikuplja putem alata Google Analytics su: broj posjetitelja, URLovi preko kojih su posjetitelji pristupili i pouzdane stranice.


Isključivanje kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećem linku.

Za ostvarenje svojih prava vezana uz Opću uredbu o zaštiti podataka (GDPR), obratite se na mail: info.ba@vuse.com.