PRIVATLIVSPOLITIK

INTRODUKTION

Velkommen til Vuse Danmark. Denne privatlivspolitik beskriver hvordan British American Tobacco Denmark A/S (House of Prince A/S) ("vi", "os" eller “BAT”) behandler dine personoplysninger som dataansvarlig afhængig af din relation til os.

Vi vil gøre alt for a beskytte dine personoplysninger og behandle dine personoplysninger i overensstemmelse med relevant databeskyttelseslovgivning, dvs. Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og Databeskyttelsesloven.

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende BATs behandling af dine personoplysninger, er du velkommen til at kontakte gennem de nedenfor listede kontaktoplysninger.

INDHOLD

  1. Dataansvarlig
  2. Beskrivelse af behandlingen 
  3. Tredjelandsoverførsler
  4. Automatiske afgørelser
  5. Obligatorisk information 
  6. Dine rettigheder 

 

  1. DATAANSVARLIG

Den juridiske enhed, der er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger, er:

British American Tobacco Denmark A/S (House of Prince A/S) (“BAT”)

Vester Farimagsgade 19

1606 København V

CVR: 13 80 11 34

Email: gdpr_emails@bat.com

Telefon: +45 39 55 63 00

 

  1. BESKRIVELSE AF BEHANDLINGEN

I de følgende skemaoversigter kan du finde information om hvordan BAT behandler dine personoplysninger afhængig af din relation til BAT og de formål, som vi behandler dine personoplysninger til.

I skemaerne finder du information om hvordan vi behandler dine personoplysninger, herunder information om vores formål med behandlingen, kategorier af personoplysninger, vi behandler om dig, hvordan vi indsamler dine personoplysninger, det behandlingsgrundlag, som vores behandling af baseret på, information om modtagere af dine personoplysninger samt information om hvor længe vi opbevarer dine personoplysninger.

Du kan læse om hvordan vi behandlinger dine personoplysninger, når:

  • du besøger vores hjemmeside
  • du opretter en konto på vores hjemmeside
  • du køber vores produkter
  • du kommunikerer med os og vores kundeservice
  • du repræsenterer en kunde, leverandør, samarbejdspartner eller anden tredjepart

Vælg venligst det skema, der er relevant for dig.

 

Når du besøger vores hjemmeside

 

BAT behandler dine personoplysninger, når du besøger vores hjemmesider ved at sætte cookies, der indsamler personoplysninger om dig. BAT kan bruge dine personoplysninger indsamlet gennem cookies til følgende formål: statistik, analyse, optimering, funktionalitet samt marketing og targeting samt til at sikre, at du er gammel nok til at besøge vores hjemmeside.

BAT bruger kun ikke-nødvendige cookies, hvis du har givet din samtykke hertil. Du kan altid trække dit samtykke tilbage eller ændre dit samtykke ved at slette eller blokere cookies i din browser eller i cookieoversigten eller ved at kontakte os.

Læs mere om BATs brug af cookies, herunder hvordan du sletter og blokerer cookies i vores cookieoversigt- og politik her og læs mere i afsnit 6 nedenfor om hvordan du trækker dit samtykke tilbage ved at kontakte os.

Kategorier af personoplysninger og kilder

Behandlingsgrundlag

Modtagere

Opbevaring

 

Vi kan behandle følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

Oplysninger om din brug af og adfærd på vores hjemmeside, teknisk information omkring dine besøg, herunder detaljer om dine besøg på vores hjemmeside, din navigation rundt på sitet, trafikdata, device data, MAC address, IP address og information fra din IP address, såsom lokation, browser type etc.

Derudover behandler vi oplysninger om det samtykke, som du måtte have givet, samt oplysninger om din alder for at sikre, at du er gammel nok til at besøge og bruge vores hjemmeside.

Kilder:

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig gennem din brug af vores hjemmeside.

BAT kan også behandle dine personoplysninger til brug for kommunikation med dig og kundeservice over for dig, hvis du vælger at kommunikere med os gennem vores hjemmeside, fx ved at bruge chat funktioner eller kontaktformularer, der er på vores hjemmesider.

Se venligst ”Når du kommunikerer med os og vores kundeservice” for information omkring hvordan vi behandler dine personoplysninger til dette formål.

 

 

Vi behandler dine personoplysninger på følgende behandlingsgrundlag:

  • Artikel 6.1.a (samtykke til behandling af dine personoplysninger gennem brugen af ikke-nødvendige cookies)
  • Artikel 6.1.c (nødvendig for at overholde vores retlige forpligtelse i forhold til salg af vores af produkter og aldersgrupper)
  • Artikel 6.1.f (nødvendig for forfølgelse af vores legitime interesse i forretningsdrift, forretnings- og produktudvikling, herunder at udarbejde statistikker og analyser af brugen af vores hjemmeside og at optimere brugeroplevelsen på vores hjemmeside)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan dele dine personoplysninger til det beskrevne formål med:

  • Samarbejdspartnere og tredjeparter, herunder leverandører som vi arbejder sammen med (fx service leverandører, teknisk, IT og digital support)
  •  Koncernselskaber
  • Tredjeparter som beskrevet i vores cookieoversigt og politik:

BAT kan gøre brug af tredjepartscookies, fx til at huske dine indstillinger, trafikmåling, statistik, bannerannoncering og til at tracke din brug af vores hjemmeside.

For disse typer af behandlinger vil BAT i nogen tilfælde være fælles dataansvarlig med udbyderen af de(n) pågældende tredjepartscookie(s).

Du kan læse mere om vores brug af tredjeparter og også finde links til tredjeparternes egne privatlivspolitikker i cookieoversigten og politikken på vores hjemmeside her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Opbevaringsperioderne afhænger af den enkelte cookie, der sættes på hjemmesiden.

Du kan læse mere om vores cookies og de enkelte opbevaringsperioder i vores cookie politik her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du opretter en konto på vores hjemmeside

 

BAT behandler dine personoplysninger, når du opretter en konto på vores hjemmeside, for at kunne sikre, at du er gammel nok til at have mulighed for at købe og modtage information om vores produkter.

Kategorier af personoplysninger og kilder

Behandlingsgrundlag

Modtagere

Opbevaring

Vi kan behandle følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

Navn, adresse, email, fødselsdag, køn, kontooplysninger, telefonnummer og betalingsoplysninger hvis du vælger at gemme sådan information i din konto.

Information om din alder for at sikre at vores produkter ikke sælges til kunder under 18 år. Når du opretter en konto, vil vi bede dig validere din alder ved at identificere dig gennem online identifikationstjenester såsom Nem ID for at vi kan sikre os, at vi ikke markedsfører eller sælger vores produkter til folk under 18 år.

Kilder:

Vi indsamler dine personoplysninger direke fra dig, når du opretter din konto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi behandler dine personoplysninger baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  •  Artikel 6.1.b (nødvendig for indgåelse og opfyldelse af kontakt med vores kunder og forbrugere hvor du opretter en konto for at købe vores produkter)
  • Artikel 6.1.c (nødvendig for at overholde vores retlige forpligtelser, herunder regulering som vi er underlagt for at sikre, at du er gammel nok til at købe eller modtage information om vores produkter)
  • Artikel 6.1.f (nødvendig for forfølgelse af vores legtime interesse i forretningsdrift- og udvikling)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  • Samarbejdspartnere og tredjeparter, herunder leverandører, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed, fx serviceleverandører, teknisk, IT og digital support)
  • Koncernselskaber
  • (Potentielle) købere, sælgere og rådgivere i tilfælde af køb eller salg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan altid slette din konto på vores hjemmeside, men hvis du køber produkter, vil vi opbevare dine personoplysninger som beskrevet under ”Når du køber vores produkter”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du køber vores produkter

 

Når du køber vores produkter, behandler BAT dine personoplysninger for for at kunne yde den service og produkter, som vi tilbyder, herunder verificere din alder, eksekvere din ordre og fremsende denne til dig, samt evt. efterfølgende kontakt. Derudover kan vi behandle dine personoplysninger efter et køb, hvis vi sender information om vores produkt, eller hvis vi foretager undersøgelser eller sender ud spørgeskemaer om vores produkter.

Kategorier af personoplysninger og kilder

Behandlingsgrundlag

Modtagere

Opbevaring

Vi kan behandle følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

Navn, adresse, email, fødselsdag, køn, kontoinformation, information omkring din ordre, telefonnummer, betalingsoplysninger og enhver information der er inkluderet i vores kommunikation før og efter, du har købt vores produkter.

Information omkring din alder for at sikre, at vores produkter ikke sælges til kunder under 18 år. Når du besøger vores hjemmeside, vil vi bede om bekræftelse på, at du er 18 år eller ældre, og når du skal købe vores produkter og oprette en konto, vil vi bede dig validere din alder ved at identificere dig ved at bruge online identifikationsservices såsom Nem ID, så vi kan sikre, at vi ikke markedsfører overfor eller sælger produkter til folk under 18 år.

Information omkring din oplevelse med vores produkter.

Kilder:

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig og/eller den person, der placerer ordren på dine vegne.

 

 

 

 

 

 

Vi behandler dine personoplysninger baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • Artikel 6.1.b (nødvendig for indgåelse og opfyldelse af kontrakt med vores kunder og forbrugere)
  • Artikel 6.1.c (nødvendig for at overholde vores retlige forpligtelser, herunder bogføringsregulering og regulering, som vi er underlagt for at sikre, at du er gammel nok til at besøge vores hjemmeside og købe vores produkter)
  • Artikel 6.1.f (nødvendig for forfølgelse af vores legitime interesse i forretningsdrift- og udvikling herunder salg og distribution af vores produkter, kundeservice i denne forbindelse samt forbedring af vores produkter og kundeservice)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan dele dine perosnoplysninger med:

  • Samarbejdspartnere og tredjeparter, herunder leverandører, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed, fx serviceleverandører, teknisk, IT og digital support
  •  Koncernselskaber
  • Fragtselskaber
  • (Potentielle) købere, sælgere og rådgivere i tilfælde af køb eller salg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi vil opbevare dine personoplysninger til dette formål som følgende:

Som udgangspunkt vil vi opbevare dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt efter relevant bogføringsregulering.

Personoplysninger fra spørgeundersøgelser mm. vil blive opbevaret indtil undersøgelsen er slut.

Information inkluderet i kommunikation før eller efter dit køb vil blive opbevaret som beskrevet i ”Når du kommunikerer med os eller vores kundeservice”.

Derudover kan du altid slette din konto på vores hjemmeside.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du kommunikerer med os og vores kundeservice

 

BAT behandler dine personoplysninger for at kunne yde dig kundeservice og for at håndtere spørgsmål, henvendelser, klager, reklamationer mm., som du måtte have vedrørende vores produkter, ydelser og BAT generelt. Vi kommunikerer med dig via email, telefon, hjemmeside kommunikation som for eksempel kontaktformularer og chats afhængig af hvordan du vælger at kontakte os.

Kategorier af personoplysninger og kilder

Behandlingsgrundlag

Modtagere

Opbevaring

 

Vi kan behandle følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

Navn, email, telefonnummer, jobtitel og enhver information som du giver til os i forindelse med din henvendelse, fx de spørgsmål du måtte have og den information relateret hertil samt yderligere information som vi måtte behøve for at kunne håndtere din henvendelse.

Information relateret til klager og reklamationer som du måtte have vedrørende vores produkter, fx din oplevelse med vores produkter.

Når du ringer til vores kundeservice, kan vi også optage vores telefonsamtale til intern uddannelsesformål, men kun hvis du giver samtykke hertil.

Hvis du kommunikerer med os eller vores kundeservice vedrørende rekruttering, fx hvis du vil vide mere om BAT, rekrutteringsprocessen mm., vil vi også behandle dine personoplysninger som du måtte give os, dvs. kontaktinformation, din henvendelse, vores korrespondance og vedhæftninger, du måtte sende såsom jobansøgning, CV og lignende.

Vi vil dog altid vejlede dig til vores officielle rekrutteringskanal (careers.bat.com) for jobansøgninger eller til vores HR afdeling, og derefter vil vi slette det materiale, som du måtte have sendt.

Kilder:

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig, når du kontakter os.

 

Vi behandler dine personoplysninger baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • Artikel 6.1.a (samtykke) i forhold til optagelser
  • Artikel 6.1.b (nødvendig for indgåelse og opfyldelse af kontrakt)
  • Artikel 6.1.c nødvendig for at overholde vores retlige forpligtelser, herunder:

-       regulering som vi er underlagt i forhold til håndtering af klager or reklamationer, som du matte have over vores produkter, herunder regulering der foreskriver vores forpligtelser overfor dig

 

  • Artikel 6.1.f (nødvendig for forfølgelse af vores legitime interesse i at drive og udvikle vores virksomhed, herunder

-       at yde kundeservice til dig

-       at optimere vores produkter og vores kundeservice

-       at håndtere klager og reklamationer

-       at promovere vores virksomhed som arbejdsplads, at finde de rette kandidater og hjælpe dig med spørgsmål du måtte have omkring BAT og rekruttering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  •  Samarbejdspartnere og tredjeparter, herunder leverandører mm som vi samarbejder med, fx call centers, service leverandører, teknisk, IT og digital support
  • Koncernselskaber
  • (Potentielle) købere, sælgere og rådgivere I tilfælde af køb eller salg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi vil opbevare dine personoplysninger behandlet til dette formal så længe det er nødvendigt for at din henvendelse bliver håndteret, dvs. Så længe det er nødvendigt for at besvare dine spørgsmål og/eller håndtere din klage eller reklamation.

Som hovedregel er dette op til 6 måneder fra vores kommunikation, eller den sag, som din henvendelse vedrører, er afsluttet.

Hvis din henvendelse er eller potentiel kan udvikle sig til en konflikt, kan vi beholde dine personoplysninger for en længere periode. Opbevaringsperioden ahfænger herefter af omstændighederne ved din henvendelse, herunder hvad din henvendelse vedrører, om den involverer skader mm.. Vi vil kun opbevare dine personoplysninger for at kunne dokumentere sagne og håndtere en potentiel (juridisk) konflikt, der måtte opstå fra eller involvere din henvendelse og kun i den periode, vi måtte blive mødt af en konflikt mm i overensstemmelse med forældelsesregulering.

Optagelser af telefonsamtaler som du er del i baseret på dit samtykke vil blive slettet efter 30 dage.

 

 

 

 

 

 

Når du repræsenterer en kunde, leverandør, samarbejdspartner eller anden tredjepart

 

BAT behandler dine personoplysninger til forretningsdriftsformål, når du repræsenter din arbejdsgiver eller har en relation til en tredjepart, når din arbejdsgiver eller sådan tredjepart er kunde, leverandør eller anden tredjepart til BAT, fx hvis du kommunikerer med BAT som en del af dit arbejde for en af BATs samarbejdspartere eller andre parter, som BAT kommunikerer og samarbejder med.

Eksempler på sådan kommunikation kunne være som led i marketing af vores produkter, salg og distribution af vores produkter, kontakt med offentlige myndigheder, kontakt med journalister, brug af tredjepartsleverandører og bureauer, der supporterer vores virksomhed, organisationer, butikker og kæder, eksterne konsulenter, BAT ambassadører, rengøringsvirksomheder, catering-parter, vagter og lignende.

Kategorier af personoplysninger og kilder

Legal basis

Modtagere

Opbevaring

Vi kan behandle følgende personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

Navn, jobtitel, arbejdsplads, signatur og kontaktinformation såsom din email og telefonnummer og anden information som du vælger at give til os.

Information om den opgave, det job, den sag eller lignende, som vores samarbejde og kontakt vedrører, herunder al kommunikation i den forbindelse.

Hvis du besøger eller arbejder på vores lokationer, vil vi også behandle oplysninger om dig gennem vores brug af CCTV overvågning og gennem logning af brugen af adgangskort.

Til dette formal vil vi kun behandle dine personoplysninger i tilfælde af, at du arbejder med eller har en relation til en af vores kunder, leverandører eller andre tredjeparter som vi kommunikerer med som led i vores forretningsdrift.

Kilder:

Vi indsamler dine personoplysninger enten direkte fra dig eller fra den virksomhed, som du arbejder for eller har en relation til: BATs kunde, leverandør eller anden tredjepart som vi arbejder med eller har en relation til.

 

Vi behandler dine personoplysninger baseret på følgende behandlingsgrundlag:

Artikel 6.1.c (nødvendig for forfølgelse af vores legitime interesse i forretningsdrift- og udvikling), herunder:

kommunikation og samarbejde med kunder, leverandører og andre tredjeparter og samarbejdspartnere, som vi arbejder med eller har en relation til

 

- produktion af vores produkter

 

- salg og distribution af vores produkter

 

- marketing of vores produkter

- sikkerhedsforanstaltninger såsom CCTV overvågning og adgangskontrol, samt

 

- andre forretningsmæssige interesser

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  •          Samarbejdspartnere og tredjeparter, herunder leverandører, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomed, fx serviceleverandører, teknisk, IT og digital support
  • Sociale medier afhængig af karakteren af vores aftale, forhold og kommunikation
  • Koncernselskaber
  • Den virksomhed du arbejder for eller har en relation til; BATs kunde, leverandør eller andre tredjeparter og samarbejdspartnere
  • (Potentielle) købere, sælgere og rådgiver i tilfælde af køb eller salg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som hovedregel vil vi opbevare dine personoplysninger behandlet til dette formål i op til 5 år fra slutningen af det år, hvor sidste køb eller levering har fundet sted, eller fra slutningen af vores forhold/samarbejde eller det forhold/samarbejde med den tredjepart, du repræsenterer eller har en relation til, ophører.

Vi kan dog opbevare dine perosnoplysninger i en længere periode, hvis det er nødvendigt i en specifik sag, fx for at etablere eller forsvare juridiske krav eller for at kunne dokumentere the forhold og/eller særlige omstændigheder vedrørende en kunde, leverandør eller samarbejdspartner.

Nogle henvendelser følger opbevaringsperioderne beskrevet under ”Når du kommunikerer med os eller vores kundeservice” – se venligst dette formål for mere information.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. TREDJELANDSØVERFØRSLER

I nogle tilfælde vil vi overføre dine personoplysninger til lande uden for EU/EEA. Sådanne tredjelandsoverførsler vil finde sted baseret på følgende overførselsgrundlag:

A) EU Kommissionen har fastslået, at landet/landene har et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau af personoplysninger, dvs. landet er et ”sikkert tredjeland”.

 

b) EU Kommissionen har ikke fastslået, at landet/landene har et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau af personoplysninger, men vi vil give de fornødne garanter for overførslen:

  • gennem brug af standardbestemmelser om databeskyttelse (“modelkontrakter for overførsel af personoplysninger til tredjelande) vedtaget af EU Kommissionen, eller andre kontrakter vedtaget af de kompetente myndighedsorganer. Du kan få en kopi af sådanne kontrakter ved at kontakte os på gdpr_emails@bat.com.
  • gennem brug af bindende virksomhedsregler mellem BATs enheder. Du kan få en kopi af disse ved at kontakte os på + gdpr_emails@bat.com.

c) Hvis landet/landene hverken er et sikkert tredjeland jf. punkt a eller fornødne garantier er givet jf. punkt b, kan overførsler i begrænsede tilfælde ske, hvis i) du har givet dit samtykke til overførslen, ii) overførslen er nødvendig for opfyldelse af en kontrakt mellem dig som registrerede og BAT som dataansvarlig eller af hensyn til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåelsen af en sådan kontrakt, eller iii) overførslen er nødvendig af hensyn til indgåelse eller opfyldelse af en kontrakt, der i din interesse indgås mellem BAT og en anden fysisk eler juridisk person.

 

  1. AUTOMATISKE  AFGØRELSER

Vi gør ikke brug af automatiske individuelle afgørelser efter GDPR artikel 22. 

 

  1. OBLIGATORISK INFORMATION 

Nogle af de personoplysninger, som vi behandler om dig, kan være obligatoriske for os at indsamle for at kunne yde dig den service, som du anmoder om, fx når du køber eller modtager vores produkter, er det obligatorisk for os at indsamle visse information om dig for at kunne sælge og levere produktet, ligesom det kan være obligatorisk for dig at give os visse information i forbindelse med kundeservice, for at vi kan yde den korrekte service til dig. Konsekvensen af ikke at give os sådanne obligatoriske oplysninger er dog alene, at vi i så fald ikke er i stand til at yde dig den service, som du anmoder om.

 

  1. DINE RETTIGHEDER 

Du har følgende rettigheder:

Du har ret til at:

  • Anmode om indsigt i dine personoplysninger (GDPR Artikel 15)
  • Anmode om berigtigelse af dine personoplysninger (GDPR Artikel 16)
  • Anmode om sletning af dine personoplysninger (GDPR Artikel 17)
  • Anmode om at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset (GDPR Artikel 18)
  • Anmode om at modtage dine personoplysninger i et struktureret, hyppigt anvendt og maskinglæsbart formart (dataportabilitet) (GDPR Artikel 20)

Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. En sådan tilbagetrækning af dit samtykke vil ikke påvirke lovligheden af den behandling, der er sket forud for dette. Du kan trække dit satmykke tilbage ved at kontakte os på gdpr_emails@bat.com og +45 39 55 63 00. Hvis du ønsker at trække dit samtykke til cookies tilbage, se da venligt også vores cookieoversigt og cookiepolitik.

 

Derudover har du ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger som følgende:

  • Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på artikel 6(1)(e) eller artikel 6(1)(f), se ovenfor om behandlingsgrundlag, har du – af grunde der vedrører din særlige situation – ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger.
  • Hvis dine personoplysninger behandles til brug for direkte markedsføring, har du til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger til dette marketingformål.

Du kan udøve dine rettigheder ved at kontakte os på gdpr_emails@bat.com og +45 39 55 63 00.

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor fx ikke sikkert, at du har ret til dataportabilitet, eller til at få dine oplysninger slettes, i en konkret sag. Dette afhænger af de konkrete omstændigheder ved behandlingsaktiviteten.

 

Du kan også klage til den lokale tilsynsmyndighed:

Datatilsynet

Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby

Email: dt@datatilsynet.dk

Telefon: +45 33 19 32 00.

 

Senest opdateret: 20 September 2020

 

Velkommen til Vype.  Denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger beskriver, hvad vi gør med dine personlige oplysninger, når du besøger www.vype.dk ("Hjemmeside"), kontakter vores kundeservicecenter, foretager et køb på Hjemmesiden, eller hvis du tilmelder dig for at modtage meddelelser fra os.  Den beskriver, hvordan vi indsamler, bruger og behandler dine personlige oplysninger, og hvordan vi i den forbindelse overholder vores juridiske forpligtelser over for dig. Beskyttelse af personlige oplysninger er vigtigt for os, og vi gør alt for at beskytte og sikre dine rettigheder.

Med henblik på gældende databeskyttelseslovgivning er British American Tobacco Denmark A/S (House of Prince) A/S, Vester Farimagsgade 19, 1606 København V, Danmark ("vi", "vores" eller "os") den "dataansvarlige" for dine personlige oplysninger. Det betyder, at vi beslutter, hvorfor og hvordan dine personlige oplysninger bruges, og vi er ansvarlige for at beskytte dem.  Vores kontakt- og virksomhedsoplysninger fremgår sidst i denne politik.

Eventuelle ændringer, som vi måtte foretage i vores politik om beskyttelse af personlige oplysninger, offentliggøres på denne side. Hvis det er relevant, kan du også blive underrettet via e-mail.

Hvis du har spørgsmål vedrørende denne politik, bedes du kontakte os.

Indhold

 

1. Oplysninger > OPLYSNINGER, SOM VI INDSAMLER OM DIG

Når du bruger Hjemmesiden eller interagerer med os offline, indsamler og bruger vi oplysninger om dig i forbindelse med levering af vores produkter og tjenester samt kundesupport. Vi kan indsamle nogle af eller alle de oplysninger, der er anført nedenfor, for at hjælpe os med dette:

  • oplysninger, som du afgiver til os online via Hjemmesideet eller pr. telefon, herunder dit navn, kontaktoplysninger, fødselsdato, alder og loginoplysninger. Vi indsamler dette på flere måder, herunder når du tilmelder dig en konto hos os og/eller foretager et køb online;
  • oplysninger, som du indsender via kontaktformularer på Hjemmesiden og enhver kommunikation, som vi har med dig via e-mail eller telefon eller via webchat-funktionen på Hjemmesiden; eller optagelser fra telefonopkald med vores kundeservice
  • oplysninger om transaktioner, som du udfører, eller bestillinger, som du afgiver via Hjemmesiden;
  • yderligere oplysninger, som du vælger at afgive til os; og
  • tekniske oplysninger om dit besøg, herunder oplysninger om dine besøg på Hjemmesideet og din navigation på Hjemmesideet, trafikdata, kommunikationsdata, oplysninger om den enhed, som du bruger til at få adgang til Hjemmesideet, din IP-adresse (internetprotokoladresse), der bruges til at forbinde din computer til internettet, dine loginoplysninger, browsertype og -version, tidszoneindstilling, browserplugin-typer og -versioner, styresystem og platform.

Vi indsamler også automatisk oplysninger om, hvordan besøgende bruger vores Hjemmeside ved hjælp af cookies og lignende teknologier. Det er muligt at slå cookies fra ved hjælp af dine browserindstillinger. Hvis du vil vide mere om, hvordan vi bruger cookies, og hvordan du kan slå dem fra, kan du se vores cookiepolitik.

Nogle af de personlige oplysninger, som vi indsamler fra dig, er nødvendige, for at vi kan opfylde vores kontraktmæssige forpligtelser over for dig eller andre. Når du f.eks. køber produkter fra os, har vi brug for din adresse for at kunne sende produkterne til dig, og vi skal bekræfte din alder i overensstemmelse med gældende lovgivning.  

Afhængigt af den pågældende type personlige oplysninger og bevæggrunden for vores behandling heraf kan vi muligvis ikke opfylde vores kontraktlige krav, hvis du afviser at afgive oplysningerne. I ekstreme tilfælde kan vi muligvis ikke fortsætte samarbejdet med dig.

 

2. SÅDAN BRUGER VI DINE OPLYSNINGER

Brug af dine oplysninger

Vi bruger dine oplysninger på følgende måder:

  • til at opfylde vores forpligtelser i forbindelse med vores aftaler med dig, når du foretager et køb på Hjemmesiden, og i forbindelse med levering;
  • til vores interne formål, f.eks. kvalitetskontrol, Hjemmesidens ydeevne, systemadministration samt evaluering af brug af Hjemmesiden, så vi kan forbedre vores tjenesteydelser til dig;
  • til internt brug, anvendes optagelserne af telefonopkald muligvis for at forbedre vores kundeservice
  • til at yde kundesupport og oplysninger til dig om de købte produkter og til at levere nyhedsbreve om de relevante produkter (når vi har fået dit samtykke);
  • til at bekræfte din alder (se nedenfor for yderligere oplysninger);
  • til at bekræfte din identitet, når du logger på din konto (hvis du har oprettet en); og
  • til at yde kundesupport til dig, svare på dine spørgsmål og løse eventuelle klager, når du kontakter vores kundeservicecenter.

Bekræftelse af din alder

Da denne Hjemmeside vedrører dampeprodukter, skal du bekræfte, at du er fyldt 18 år. Før du foretager et køb, skal du bekræfte din alder. Hvis din alder ikke bekræftes, betyder det, at du ikke kan oprette en konto og dermed ikke kan foretage et køb.

For at vi kan gøre dette, kræver vi visse oplysninger om dig. Disse oplysninger vil blive videregivet til vores tjenesteudbyder GB Group Plc, der sammenholder oplysningerne med offentlige informationskilder med henblik på bekræftelse. Dette foregår normalt i realtid.

For at bekræfte din identitet kan vi også kræve, at du afgiver demografiske oplysninger (f.eks. køn og fødselsdato) og andre personlige oplysninger, som vi og vores tjenesteudbyder kan bruge til at bekræfte dine oplysninger, og det kan inkludere dit pasnummer eller kørekortnummer. Disse oplysninger sammenholdes med sikre uafhængige datakilder, f.eks. valglister, for at hjælpe med at bekræfte din identitet.

Du vil blive bedt om at bekræfte din alder gennem NEM-ID-processen. Vi overfører alle dine oplysninger til Nets Denmark A/S, som sammenholder disse oplysninger med andre offentlige kilder for at bekræfte din identitet og alder. Dette vil kun ske én gang, når du opretter din konto, da vi derefter gemmer disse oplysninger i vores database.

I nogle tilfælde kan vi være nødt til at bede om yderligere oplysninger for at bekræfte din alder. Hvis dette er nødvendigt, vil vi kontakte dig for at forklare hvorfor.

Oplysninger om produkterne og tjenesterne

Vi kan indsamle dine præferencer med henblik på at modtage oplysninger om produkterne og tjenesterne direkte fra os på følgende måder:

  • hvis du afgiver en bestilling på Hjemmesideet, spørger vi dig, om du ønsker at modtage oplysninger direkte fra os via e-mail.

Vi kan til enhver tid bede dig om at opdatere dine præferencer for oplysninger ved at bede dig om at bekræfte, at du giver dit samtykke til fortsat at modtage oplysninger fra os. Hver mail indeholder også et link du kan bruge til at til opdatere dit samtykke.

Du har ret til når som helst at fravælge vores brug af dine personlige oplysninger til at give oplysninger til dig på alle de ovenfor nævnte måder. Se afsnittet Dine rettigheder nedenfor for yderligere oplysninger om, hvordan du kan gøre dette.

Brug af ikke-personlige oplysninger

Vi kan overvåge din brug af Hjemmesideet og registrere din e-mailadresse og/eller IP-adresse, dit styresystem og din browsertype til systemadministration og til at indberette oplysninger i samlet form til vores reklamepartnere. De oplysninger, som vi indberetter til vores partnere, er statistiske oplysninger om vores brugeres browserhandlinger og -mønstre, som ikke identificerer personer.

Vi indsamler ikke-personlige statistiske data i samlet form om besøgende på Hjemmesideet samt salgs- og trafikmønstre. Disse oplysninger identificerer ikke individuelle brugere, og vi bruger ikke disse oplysninger til at opbygge profiler for individuelle brugere: De indeholder kun generelle oplysninger om Hjemmesidens brugere.

 

3. VORES JURIDISKE GRUNDLAG FOR ANVENDELSE AF DINE OPLYSNINGER

Der er forskellige juridiske grundlag, som vi baserer anvendelsen af dine personlige oplysninger på, dvs.:

  • Opfyldelse af en kontrakt– anvendelse af dine personlige oplysninger kan være nødvendigt for at opfylde en kontrakt, som du har med os. Når du f.eks. køber et produkt fra os, skal vi bruge dine personlige oplysninger til at behandle din bestilling, sende dit produkt til dig og besvare eventuelle forespørgsler, som du måtte have.
  • Samtykke– vi har brug for dit samtykke til at sende dig oplysninger om produkterne og tjenesterne, og for at optage telefonopkald med vores kundeservice. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage (se punkt 8).
  • Juridisk forpligtelse– som forklaret ovenfor har vi en juridisk forpligtelse til at sikre, at vi ikke sælger vores dampeprodukter til personer under 18 år. Vi skal udføre alderskontroller for at overholde denne forpligtelse. Vi kan også få brug for dine oplysninger i forbindelse med overholdelse af andre juridiske forpligtelser, der gælder for os.
  • Legitime interesser– vi har en legitim interesse i at bruge dine oplysninger på de andre måder, der er beskrevet i denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger, f.eks. til at forbedre og tilpasse vores produkter, tjenester og Hjemmesideet samt til at udføre visse markedsundersøgelsesaktiviteter.

4. DELING AF DINE OPLYSNINGER MED TREDJEPARTER

Vi kan dele dine oplysninger med en af følgende grupper:

  • enhver af vores BAT-enheder, hvor dette er nødvendigt, og i overensstemmelse med lovgivningen om dataoverførsler;
  • vores betalingsudbydere, når du foretager et køb på dette Hjemmeside. Vores betalingsbehandler driver en sikker server til behandling af dine betalingsoplysninger. De krypterer dine betalingskortoplysninger og godkender direkte betaling. Det betyder, at vi ikke får dine betalingskortoplysninger. For at forstå, hvordan vores betalingsbehandler bruger dine oplysninger, anbefaler vi, at du læser deres politik om beskyttelse af personline oplysninger: http://www.worldpay.com/uk/privacy-policy
  • skat, revision eller andre myndigheder, når loven eller andre bestemmelser kræver, at vi deler disse data (f.eks. på grund af en anmodning fra en skattemyndighed eller i forbindelse med eventuelle forventede søgsmål);
  • tredjepartstjenesteudbydere, der udfører funktioner på vores vegne (herunder eksterne konsulenter og professionelle rådgivere som advokater, revisorer og bogholdere, tekniske supportroller, analyse- og IT-konsulenter, der udfører test og udviklingsarbejde i forbindelse med vores virksomhedsteknologisystemer);
  • tredjeparter med henblik på clearing af kreditkort, kreditreference, ordreudførelse, levering, kundesupport og opbevaringstjenester;
  • udliciterede tredjepartsleverandører af IT, hvor vi har en hensigtsmæssig databehandlingsaftale (eller lignende beskyttelse) på plads;
  • hvis en BAT-enhed fusionerer med eller overtages af en anden virksomhed, kan vi dele dine personlige oplysninger med den nye ejer af virksomheden (og give dig besked herom); og
  • hvis vi er nødt til at dele dine oplysninger for at overholde juridiske eller lovgivningsmæssige krav (f.eks. med henblik på bekræftelse af din alder), eller hvis vi skal håndhæve eller anvende vores vilkår og betingelsereller andre aftaler eller for at beskytte vores rettigheder, ejendom eller vores kunder osv. Dette kan indebære udveksling af oplysninger med andre virksomheder og organisationer med henblik på beskyttelse mod svindel og minimering af kreditrisiko.

Vi kan dele ikke-personlige statistiske data i samlet form om besøgende på Hjemmesideet med tredjeparter med henblik på analyse og statistiske formål.

Vi sender ikke personlige oplysninger, som vi indsamler om dig på Hjemmesiden, til Hjemmesider for sociale medier, som du linker til din konto, f.eks. Facebook, og vi deler heller ikke disse oplysninger med sådanne Hjemmesider. Vi indsamler ikke personlige oplysninger om dig fra disse Hjemmesider.

 

5. HVOR VI OPBEVARER DINE OPLYSNINGER

Dine personlige oplysninger kan blive overført uden for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) til de tredjeparter, der er beskrevet under Deling af dine oplysninger med tredjeparter.

Vi vil sikre, at dine personlige oplysninger opbevares og overføres på en måde, der er sikker. Vi vil derfor kun overføre data uden for EØS, hvor det sker i overensstemmelse med lovgivningen om databeskyttelse, og hvor transportmåden yder tilstrækkelig beskyttelse af dine data, f.eks.:

  • ved en koncernintern aftale mellem BAT-enheder, der omfatter de aktuelle standardkontraktbestemmelser vedtaget af Europa-Kommissionen om overførsel af personlige oplysninger til jurisdiktioner uden tilstrækkelig databeskyttelseslovgivning;
  • ved en dataoverførselsaftale med en tredjepart, der omfatter de aktuelle standardkontraktbestemmelser vedtaget af Europa-Kommissionen om overførsel af personlige oplysninger til jurisdiktioner uden tilstrækkelig databeskyttelseslovgivning;
  • ved overførsel af dine data til en enhed, der har tilsluttet sig ordningen om EU-USA-privatlivsskjoldet for overførsel af personlige oplysninger fra enheder i EU til enheder i USA eller en tilsvarende aftale i forhold til andre jurisdiktioner;
  • ved overførsel af dine data til et land, hvor Europa-Kommissionen har fundet, at niveauet af databeskyttelse som bestemt i det pågældende lands lovgivning er tilstrækkeligt; eller
  • hvor det er nødvendigt for indgåelse eller opfyldelse af en kontrakt mellem os og en tredjepart, og overførslen er i din interesse i forbindelse med den pågældende kontrakt; eller
  • hvor du har givet dit samtykke til overførslen.

Hvis vi overfører dine personlige oplysninger uden for EØS, og hvis det pågældende land eller territorium ikke overholder tilstrækkelige databeskyttelsesstandarder, træffer vi alle rimelige foranstaltninger for at sikre, at dine data behandles sikkert og i overensstemmelse med denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger. Du kan bede om at se disse ved at kontakte os via nedenstående kontaktoplysninger.

 

6. SÅDAN BESKYTTER VI DINE OPLYSNINGER

Det er vigtigt for os at beskytte dine oplysninger. Derfor har vi truffet passende foranstaltninger, der har til formål at forhindre uautoriseret adgang til og misbrug af dine personlige oplysninger.

Vi gør vores yderste for at træffe alle rimelige og passende foranstaltninger for at beskytte personlige oplysninger i vores besiddelse mod misbrug, tab og uautoriseret adgang. Det gør vi ved hjælp af en række relevante tekniske og organisatoriske tiltag, herunder kryptering og katastrofeberedskabsplaner.

Hvis du har mistanke om misbrug, tab af eller uautoriseret adgang til dine personlige oplysninger, bedes du omgående give os besked herom ved at kontakte os via de angivne oplysninger i slutningen af denne politik.

Desværre er overførsel af oplysninger via internettet aldrig 100 % sikkert. Selvom vi anvender vores normale procedurer og overholder lovmæssige krav med henblik på beskyttelse af dine oplysninger, kan vi ikke garantere sikkerheden af dine oplysninger, der overføres til Hjemmesideet, og alle overførsler foregår på eget ansvar.

Hjemmesideet kan indeholde links til og fra andre Hjemmesideer. Hvis du følger et link til et af disse Hjemmesideer, skal du være opmærksom på, at disse Hjemmesideer bør have deres egne politikker om beskyttelse af personlige oplysninger, og at vi ikke påtager os noget ansvar for disse Hjemmesideer eller for deres politik om beskyttelse af personlige oplysninger. Gennemgå disse Hjemmesideers politikker om beskyttelse af personlige oplysninger, før du sender dine data til disse Hjemmesideer.

 

7. HVOR LÆNGE VI BEHOLDER DINE OPLYSNINGER

Vi beholder dine oplysninger i forbindelse med bestillinger, som du har afgivet til os 5 år efter købsdatoen, og som påkrævet ved lov eller andre bestemmelser (f.eks. ved en anmodning fra en skattemyndighed eller i forbindelse med eventuelle forventede søgsmål).

Hvis du har tilmeldt dig nyhedsbreve fra os, beholder vi dine personlige oplysninger, så længe du abonnerer på vores nyhedsbreve (medmindre din konto er blevet lukket). Hvis du returnerer et produkt, fjerner vi dig fra abonnementslisten. Hvis du afmelder dig eller på anden måde bliver fjernet fra vores liste, beholder vi din e-mailadresse og andre relevante oplysninger for at sikre, at vi ikke sender yderligere oplysninger til dig, og/eller at vi kan bevise, at vi har fået dit samtykke.

Hvis du har indgået samtykke omkring at dit telefonopkald bliver optaget: vi beholder dine personlige oplysninger i maksimum 1 år.

Hvis du har kontaktet os med en klage eller en forespørgsel, beholder vi dine personlige oplysninger, så længe det med rimelighed er nødvendigt for at finde en løsning på din klage eller forespørgsel.

Undtagelserne til ovenstående er, hvor:

  • vi nøje har overvejet, om vi skal beholde dine personlige oplysninger efter de ovenfor beskrevne perioder med henblik på potentielt at oprette, foretage eller modtage sagsanlæg, eller for at overholde lovmæssige eller andre krav;
  • vi rent faktisk foretager eller modtager et sagsanlæg eller andre retsforhandlinger i den periode, hvor vi opbevarer dine personlige oplysninger, i hvilket tilfælde vi bibeholder dine personlige oplysninger, indtil sådanne forhandlinger er afsluttet, og der ikke er mulighed for yderligere anker;
  • du udøver din ret til at kræve, at vi beholder dine personlige oplysninger i en periode, der er længere end vores erklærede opbevaringsperiode (se mere under Ret til begrænsning af behandlingnedenfor);
  • du udøver din ret til at få oplysningerne slettet (hvor det er relevant), og vi ikke behøver at beholde dem i forbindelse med en af de tilladte eller påkrævede årsager i henhold til lovgivningen (se mere under Ret til sletning nedenfor); eller
  • i begrænsede tilfælde, hvor en domstol eller myndighed kræver, at vi beholder dine personlige oplysninger i en længere eller kortere periode.

Når det ikke længere er nødvendigt at beholde dine data, sletter vi de personlige oplysninger, som vi har om dig i vores systemer. Efter dette tidspunkt kan vi sammenlægge dataene (hvorfra du ikke kan identificeres) og gemme dem til analytiske formål.

 

8. DINE RETTIGHEDER

Du kan få adgang til og opdatere visse dele af dine personlige oplysninger ved at logge på din konto.

I overensstemmelse med juridiske krav og begrænsninger har du forskellige rettigheder i forhold til de data, som vi har om dig. Vi har angivet disse nedenfor.

Indsigtsret (registreredes anmodninger om adgang)

Du kan til enhver tid bede os om en kopi af de oplysninger, som vi har om dig. Hvis vi giver dig adgang til de oplysninger, som vi har om dig, vil du ikke blive opkrævet et gebyr herfor. Hvis du anmoder om yderligere kopier af disse oplysninger fra os, kan vi opkræve et rimeligt administrationsgebyr.  I situationer, hvor det er tilladt i henhold til lovgivningen, kan vi afvise din anmodning. Hvis vi afviser din anmodning, vil vi altid informere dig om årsagen hertil.

Ret til indsigelse

Denne rettighed giver dig mulighed for at komme med indsigelser, når vi behandler dine personlige oplysninger.

Ret til tilbagetrækning af samtykke

Hvis vi har indhentet dit samtykke til at behandle dine personlige oplysninger i forbindelse med visse aktiviteter (f.eks. til infomails), kan du til enhver tid trække dette samtykke tilbage, så vil vi ophøre med at bruge dine oplysninger til dette formål. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, er vores brug af dine personlige oplysninger inden tilbagetrækningen stadig lovlig.

Hvis du på et tidspunkt ønsker at trække dit samtykke tilbage, kan du sende en e-mail til os (info@vype.dk) eller ringe til os (80 20 09 00). Du kan også afmelde dig ved at klikke på afmeldingslinket forneden i de infomails, som du har modtaget fra os.

Ret til sletning

Du har ret til at anmode om, at vi "sletter" dine personlige oplysninger under visse omstændigheder. Normalt gælder denne ret i tilfælde, hvor:

  • dataene ikke længere er nødvendige;
  • du har trukket dit samtykke til, at vi bruger dine data, tilbage, og der er ingen anden gyldig grund til, at vi fortsætter;
  • dataene er blevet behandlet på ulovlig vis;
  • det er nødvendigt, at dataene slettes, for at vi kan overholde vores forpligtelser i henhold til loven; eller
  • du kommer med indsigelser mod behandlingen af dine data, og vi ikke kan påvise altoverskyggende legitime grunde for vores fortsatte behandling.

Vi vil kun i begrænset omfang være berettiget til at nægte at opfylde din anmodning om sletning, og vi vil altid informere dig om vores bevæggrund hertil.

Når vi opfylder en gyldig anmodning om sletning af data, gør vi alt, hvad der er praktisk muligt, for at slette de relevante data.

Ret til begrænsning af behandling

Du har ret til at anmode om, at vi begrænser vores behandling af dine personlige oplysninger under visse omstændigheder, f.eks. hvis du bestrider rigtigheden af de personlige oplysninger, som vi har om dig, hvis du gør indsigelse mod vores behandling af dine personlige oplysninger i forbindelse med vores legitime interesser, eller hvis du har brug for, at vi opbevarer dem i forbindelse med en retssag. Hvis vi har delt dine personlige oplysninger med tredjeparter, underretter vi dem om den begrænsede behandling, medmindre dette er umuligt eller kræver en uforholdsmæssig stor indsats. Vi giver dig naturligvis besked, inden vi ophæver eventuelle restriktioner af behandlingen af dine personlige oplysninger.

Ret til berigtigelse

Du har ret til at anmode om, at vi berigtiger forkerte eller ufuldstændige personlige oplysninger, som vi har om dig. Hvis vi har delt disse personlige oplysninger med tredjeparter, underretter vi dem om berigtigelsen, medmindre dette er umuligt eller kræver en uforholdsmæssig stor indsats. Du kan også anmode om oplysninger om de tredjeparter, som vi har delt de forkerte eller ufuldstændige personlige oplysninger med. Hvis vi mener, at det er rimeligt for os ikke at efterkomme din anmodning, forklarer vi vores grundlag for denne beslutning.

Du kan få adgang til og opdatere visse dele af dine personlige oplysninger ved at logge på din konto på Hjemmesideet.

Ret til dataportabilitet

Hvis du ønsker det, har du ret til at overføre dine personlige oplysninger mellem tjenesteudbydere, hvor vi henviser til dit samtykke eller opfyldelsen af din kontrakt som retsgrundlaget for at bruge disse oplysninger. Dette betyder i praksis, at du kan overføre de oplysninger, som vi har om dig, til en anden tredjepart. For at give dig mulighed for at gøre dette leverer vi dine data til dig i et almindeligt anvendt maskinlæsbart format, så du kan overføre dataene. Alternativt kan vi overføre dataene direkte til dig, hvis det er teknisk muligt.

Rettigheder i forbindelse med automatiserede beslutninger

Under visse omstændigheder kan du anfægte en beslutning truffet om dig baseret på automatiseret behandling. Vi træffer generelt ikke beslutninger som udelukkende er basereret på automatiseret behandling af din personlige data, men når dette hænder, ville vi informere dig herom.

Mere information

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder

Ret til at klage

Du har ret til at indgive en klage til din lokale tilsynsmyndighed, som i Danmark er Datatilsynet. Du kan kontakte dem på følgende måder:

  • Telefon:  33 19 32 00
  • E-mail: dt@datatilsynet.dk
  • Post:  Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K.

Sådan udøver du dine rettigheder

Hvis du ønsker at udøve nogen af disse rettigheder, bedes du kontakte os ved hjælp af de kontaktoplysninger, der er angivet under Sådan kontakter du os. Bemærk, at vi kan registrere kommunikationen med dig for at hjælpe os med at løse eventuelle problemer, som du måtte påpege.

 

9. ÆNDRINGER

Vi kan til enhver tid ændre denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger ved at offentliggøre en kopi af den ændrede politik på Hjemmesideet eller, hvis det er relevant, ved at sende dig en e-mail med den politik.  Eventuelle ændringer træder i kraft syv dage efter datoen for vores e-mail eller den dato, hvor vi offentliggør de ændrede vilkår på Hjemmesideet, alt efter hvad der sker først.

 

10. HVORDAN KAN DU KONTAKTE OS

Hvis du har spørgsmål vedrørende denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger, herunder dine rettigheder i forbindelse med dine personlige oplysninger, bedes du kontakte os pr. brev på adressen:

British American Tobacco Denmark (House of Prince) A/S
Vester Farimagsgade 19, 1606 København V
Att: Trade DK

Hvis du ønsker at kontakte os med generelle spørgsmål eller bekymringer, kan du ringe til os på 80 20 09 00 eller sende en e-mail til os på info@vype.dk.

Når du kontakter os via e-mail eller brev, skal du bruge emneoverskriften "Forespørgsel om databeskyttelse", så vi kan rette din forespørgsel til den rette afdeling og behandle den omgående.

 

  Version 1 - 1/11-2019

INTRODUKTION

Velkommen til Vuse Danmark. Denne privatlivspolitik beskriver hvordan British American Tobacco Denmark A/S (House of Prince A/S) ("vi", "os" eller “BAT”) behandler dine personoplysninger som dataansvarlig afhængig af din relation til os.

Vi vil gøre alt for a beskytte dine personoplysninger og behandle dine personoplysninger i overensstemmelse med relevant databeskyttelseslovgivning, dvs. Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og Databeskyttelsesloven.

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende BATs behandling af dine personoplysninger, er du velkommen til at kontakte gennem de nedenfor listede kontaktoplysninger.

INDHOLD

1. DATAANSVARLIG

Den juridiske enhed, der er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger, er:

British American Tobacco Denmark A/S (House of Prince A/S) (“BAT”)

Vester Farimagsgade 19

1606 København V

CVR: 13 80 11 34

Email: gdpr_emails@bat.com

Phone: +45 39 55 63 00

2. BESKRIVELSE AF BEHANDLINGEN

I de følgende skemaoversigter kan du finde information om hvordan BAT behandler dine personoplysninger afhængig af din relation til BAT og de formål, som vi behandler dine personoplysninger til.

I skemaerne finder du information om hvordan vi behandler dine personoplysninger, herunder information om vores formål med behandlingen, kategorier af personoplysninger, vi behandler om dig, hvordan vi indsamler dine personoplysninger, det behandlingsgrundlag, som vores behandling af baseret på, information om modtagere af dine personoplysninger samt information om hvor længe vi opbevarer dine personoplysninger.

Du kan læse om hvordan vi behandlinger dine personoplysninger, når:

  • du besøger vores hjemmeside
  • du opretter en konto på vores hjemmeside
  • du køber vores produkter
  • du kommunikerer med os og vores kundeservice
  • du repræsenterer en kunde, leverandør, samarbejdspartner eller anden tredjepart

Vælg venligst det skema, der er relevant for dig.

Når du besøger vores hjemmeside

BAT behandler dine personoplysninger, når du besøger vores hjemmesider ved at sætte cookies, der indsamler personoplysninger om dig. BAT kan bruge dine personoplysninger indsamlet gennem cookies til følgende formål: statistik, analyse, optimering, funktionalitet samt marketing og targeting samt til at sikre, at du er gammel nok til at besøge vores hjemmeside.

BAT bruger kun ikke-nødvendige cookies, hvis du har givet din samtykke hertil. Du kan altid trække dit samtykke tilbage eller ændre dit samtykke ved at slette eller blokere cookies i din browser eller i cookieoversigten eller ved at kontakte os.

Læs mere om BATs brug af cookies, herunder hvordan du sletter og blokerer cookies i vores cookieoversigt- og politik her og læs mere i afsnit 6 nedenfor om hvordan du trækker dit samtykke tilbage ved at kontakte os.

Kategorier af personoplysninger og kilder

Vi kan behandle følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

Oplysninger om din brug af og adfærd på vores hjemmeside, teknisk information omkring dine besøg, herunder detaljer om dine besøg på vores hjemmeside, din navigation rundt på sitet, trafikdata, device data, MAC address, IP address og information fra din IP address, såsom lokation, browser type etc.

Derudover behandler vi oplysninger om det samtykke, som du måtte have givet, samt oplysninger om din alder for at sikre, at du er gammel nok til at besøge og bruge vores hjemmeside.

Kilder:

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig gennem din brug af vores hjemmeside.

BAT kan også behandle dine personoplysninger til brug for kommunikation med dig og kundeservice over for dig, hvis du vælger at kommunikere med os gennem vores hjemmeside, fx ved at bruge chat funktioner eller kontaktformularer, der er på vores hjemmesider.

Se venligst ”Når du kommunikerer med os og vores kundeservice” for information omkring hvordan vi behandler dine personoplysninger til dette formål.

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger på følgende behandlingsgrundlag:

  • Artikel 6.1.a (samtykke til behandling af dine personoplysninger gennem brugen af ikke-nødvendige cookies)
  • Artikel 6.1.c (nødvendig for at overholde vores retlige forpligtelse i forhold til salg af vores af produkter og aldersgrupper)
  • Artikel 6.1.f (nødvendig for forfølgelse af vores legitime interesse i forretningsdrift, forretnings- og produktudvikling, herunder at udarbejde statistikker og analyser af brugen af vores hjemmeside og at optimere brugeroplevelsen på vores hjemmeside)
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger til det beskrevne formål med:

  • Samarbejdspartnere og tredjeparter, herunder leverandører som vi arbejder sammen med (fx service leverandører, teknisk, IT og digital support)
  • Koncernselskaber
  • Tredjeparter som beskrevet i vores cookieoversigt og politik:

BAT kan gøre brug af tredjepartscookies, fx til at huske dine indstillinger, trafikmåling, statistik, bannerannoncering og til at tracke din brug af vores hjemmeside.

For disse typer af behandlinger vil BAT i nogen tilfælde være fælles dataansvarlig med udbyderen af de(n) pågældende tredjepartscookie(s).

Du kan læse mere om vores brug af tredjeparter og også finde links til tredjeparternes egne privatlivspolitikker i cookieoversigten og politikken på vores hjemmeside her.

Opbevaring

Opbevaringsperioderne afhænger af den enkelte cookie, der sættes på hjemmesiden.

Du kan læse mere om vores cookies og de enkelte opbevaringsperioder i vores cookie politik her.

Når du opretter en konto på vores hjemmeside

BAT behandler dine personoplysninger, når du opretter en konto på vores hjemmeside, for at kunne sikre, at du er gammel nok til at have mulighed for at købe og modtage information om vores produkter.

Kategorier af personoplysninger og kilder

Vi kan behandle følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

Navn, adresse, email, fødselsdag, køn, kontooplysninger, telefonnummer og betalingsoplysninger hvis du vælger at gemme sådan information i din konto.

Information om din alder for at sikre at vores produkter ikke sælges til kunder under 18 år. Når du opretter en konto, vil vi bede dig validere din alder ved at identificere dig gennem online identifikationstjenester såsom Nem ID for at vi kan sikre os, at vi ikke markedsfører eller sælger vores produkter til folk under 18 år.

Kilder:

Vi indsamler dine personoplysninger direke fra dig, når du opretter din konto.

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • Artikel 6.1.b (nødvendig for indgåelse og opfyldelse af kontakt med vores kunder og forbrugere hvor du opretter en konto for at købe vores produkter)
  • Artikel 6.1.c (nødvendig for at overholde vores retlige forpligtelser, herunder regulering som vi er underlagt for at sikre, at du er gammel nok til at købe eller modtage information om vores produkter)
  • Artikel 6.1.f (nødvendig for forfølgelse af vores legtime interesse i forretningsdrift- og udvikling)
Modtagere

Vi kan dele dine perosnoplysninger med:

  • Samarbejdspartnere og tredjeparter, herunder leverandører, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomhed, fx serviceleverandører, teknisk, IT og digital support
  • Koncernselskaber
  • Fragtselskaber
  • (Potentielle) købere, sælgere og rådgivere i tilfælde af køb eller salg
Opbevaring

Du kan altid slette din konto på vores hjemmeside, men hvis du køber produkter, vil vi opbevare dine personoplysninger som beskrevet under ”Når du køber vores produkter”.

Når du køber vores produkter

Når du køber vores produkter, behandler BAT dine personoplysninger for for at kunne yde den service og produkter, som vi tilbyder, herunder verificere din alder, eksekvere din ordre og fremsende denne til dig, samt evt. efterfølgende kontakt. Derudover kan vi behandle dine personoplysninger efter et køb, hvis vi sender information om vores produkt, eller hvis vi foretager undersøgelser eller sender ud spørgeskemaer om vores produkter.

Kategorier af personoplysninger og kilder

Vi kan behandle følgende kategorier af personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

Navn, adresse, email, fødselsdag, køn, kontoinformation, information omkring din ordre, telefonnummer, betalingsoplysninger og enhver information der er inkluderet i vores kommunikation før og efter, du har købt vores produkter.

Information om din alder for at sikre at vores produkter ikke sælges til kunder under 18 år. Når du opretter en konto, vil vi bede dig validere din alder ved at identificere dig gennem online identifikationstjenester såsom Nem ID for at vi kan sikre os, at vi ikke markedsfører eller sælger vores produkter til folk under 18 år.

Information omkring din oplevelse med vores produkter.

Kilder:

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig og/eller den person, der placerer ordren på dine vegne.

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • Artikel 6.1.b (nødvendig for indgåelse og opfyldelse af kontrakt med vores kunder og forbrugere)
  • Artikel 6.1.c (nødvendig for at overholde vores retlige forpligtelser, herunder bogføringsregulering og r egulering, som vi er underlagt for at sikre, at du er gammel nok til at besøge vores hjemmeside og købe vores produkter)
  • Artikel 6.1.f (nødvendig for forfølgelse af vores legitime interesse i forretningsdrift- og udvikling herunder salg og distribution af vores produkter, kundeservice i denne forbindelse samt forbedring af vores produkter og kundeservice)
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  • Samarbejdspartnere og tredjeparter, herunder leverandører mm som vi samarbejder med, fx call centers, service leverandører, teknisk, IT og digital support
  • Koncernselskaber
  • Fragtselskaber
  • (Potentielle) købere, sælgere og rådgivere I tilfælde af køb eller salg
Opbevaring

Vi vil opbevare dine personoplysninger til dette formål som følgende:

Som udgangspunkt vil vi opbevare dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt efter relevant bogføringsregulering.

Personoplysninger fra spørgeundersøgelser mm. vil blive opbevaret indtil undersøgelsen er slut.

Information inkluderet i kommunikation før eller efter dit køb vil blive opbevaret som beskrevet i ”Når du kommunikerer med os eller vores kundeservice”.

Derudover kan du altid slette din konto på vores hjemmeside.

Når du kommunikerer med os og vores kundeservice

BAT behandler dine personoplysninger for at kunne yde dig kundeservice og for at håndtere spørgsmål, henvendelser, klager, reklamationer mm., som du måtte have vedrørende vores produkter, ydelser og BAT generelt. Vi kommunikerer med dig via email, telefon, hjemmeside kommunikation som for eksempel kontaktformularer og chats afhængig af hvordan du vælger at kontakte os.

Kategorier af personoplysninger og kilder

Vi kan behandle følgende personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

Navn, email, telefonnummer, jobtitel og enhver information som du giver til os i forindelse med din henvendelse, fx de spørgsmål du måtte have og den information relateret hertil samt yderligere information som vi måtte behøve for at kunne håndtere din henvendelse.

Information relateret til klager og reklamationer som du måtte have vedrørende vores produkter, fx din oplevelse med vores produkter.

Når du ringer til vores kundeservice, kan vi også optage vores telefonsamtale til intern uddannelsesformål, men kun hvis du giver samtykke hertil.

Hvis du kommunikerer med os eller vores kundeservice vedrørende rekruttering, fx hvis du vil vide mere om BAT, rekrutteringsprocessen mm., vil vi også behandle dine personoplysninger som du måtte give os, dvs. kontaktinformation, din henvendelse, vores korrespondance og vedhæftninger, du måtte sende såsom jobansøgning, CV og lignende.

Vi vil dog altid vejlede dig til vores officielle rekrutteringskanal (careers.bat.com) for jobansøgninger eller til vores HR afdeling, og derefter vil vi slette det materiale, som du måtte have sendt.

Kilder:

Vi indsamler dine personoplysninger direkte fra dig, når du kontakter os.

Behandlingsgrundlag

Vi behandler dine personoplysninger baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • Artikel 6.1.a (samtykke) i forhold til optagelser
  • Artikel 6.1.b (nødvendig for indgåelse og opfyldelse af kontrakt)
  • Artikel 6.1.c nødvendig for at overholde vores retlige forpligtelser, herunder:
    • regulering som vi er underlagt i forhold til håndtering af klager or reklamationer, som du matte have over vores produkter, herunder regulering der foreskriver vores forpligtelser overfor dig
  • Artikel 6.1.f (nødvendig for forfølgelse af vores legitime interesse i at drive og udvikle vores virksomhed, herunder
    • at yde kundeservice til dig
    • at optimere vores produkter og vores kundeservice
    • at håndtere klager og reklamationer
    • at promovere vores virksomhed som arbejdsplads, at finde de rette kandidater og hjælpe dig med spørgsmål du måtte have omkring BAT og rekruttering
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  • Samarbejdspartnere og tredjeparter, herunder leverandører, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomed, fx serviceleverandører, teknisk, IT og digital support
  • Sociale medier afhængig af karakteren af vores aftale, forhold og kommunikation
  • Koncernselskaber
  • (Potentielle) købere, sælgere og rådgiver i tilfælde af køb eller salg
Opbevaring

Vi vil opbevare dine personoplysninger behandlet til dette formal så længe det er nødvendigt for at din henvendelse bliver håndteret, dvs. Så længe det er nødvendigt for at besvare dine spørgsmål og/eller håndtere din klage eller reklamation.

Som hovedregel er dette op til 6 måneder fra vores kommunikation, eller den sag, som din henvendelse vedrører, er afsluttet.

Hvis din henvendelse er eller potentiel kan udvikle sig til en konflikt, kan vi beholde dine personoplysninger for en længere periode. Opbevaringsperioden ahfænger herefter af omstændighederne ved din henvendelse, herunder hvad din henvendelse vedrører, om den involverer skader mm.. Vi vil kun opbevare dine personoplysninger for at kunne dokumentere sagne og håndtere en potentiel (juridisk) konflikt, der måtte opstå fra eller involvere din henvendelse og kun i den periode, vi måtte blive mødt af en konflikt mm i overensstemmelse med forældelsesregulering.

Optagelser af telefonsamtaler som du er del i baseret på dit samtykke vil blive slettet efter 30 dage.

Når du repræsenterer en kunde, leverandør, samarbejdspartner eller anden tredjepart

BAT behandler dine personoplysninger til forretningsdriftsformål, når du repræsenter din arbejdsgiver eller har en relation til en tredjepart, når din arbejdsgiver eller sådan tredjepart er kunde, leverandør eller anden tredjepart til BAT, fx hvis du kommunikerer med BAT som en del af dit arbejde for en af BATs samarbejdspartere eller andre parter, som BAT kommunikerer og samarbejder med.

Eksempler på sådan kommunikation kunne være som led i marketing af vores produkter, salg og distribution af vores produkter, kontakt med offentlige myndigheder, kontakt med journalister, brug af tredjepartsleverandører og bureauer, der supporterer vores virksomhed, organisationer, butikker og kæder, eksterne konsulenter, BAT ambassadører, rengøringsvirksomheder, catering-parter, vagter og lignende.

Kategorier af personoplysninger og kilder

Vi kan behandle følgende personoplysninger om dig:

Almindelige personoplysninger:

Navn, jobtitel, arbejdsplads, signatur og kontaktinformation såsom din email og telefonnummer og anden information som du vælger at give til os.

Information om den opgave, det job, den sag eller lignende, som vores samarbejde og kontakt vedrører, herunder al kommunikation i den forbindelse.

Hvis du besøger eller arbejder på vores lokationer, vil vi også behandle oplysninger om dig gennem vores brug af CCTV overvågning og gennem logning af brugen af adgangskort.

Til dette formal vil vi kun behandle dine personoplysninger i tilfælde af, at du arbejder med eller har en relation til en af vores kunder, leverandører eller andre tredjeparter som vi kommunikerer med som led i vores forretningsdrift.

Kilder:

Vi indsamler dine personoplysninger enten direkte fra dig eller fra den virksomhed, som du arbejder for eller har en relation til: BATs kunde, leverandør eller anden tredjepart som vi arbejder med eller har en relation til.

Legal basis

Vi behandler dine personoplysninger baseret på følgende behandlingsgrundlag:

  • Artikel 6.1.c (nødvendig for forfølgelse af vores legitime interesse i forretningsdrift- og udvikling), herunder:
  • kommunikation og samarbejde med kunder, leverandører og andre tredjeparter og samarbejdspartnere, som vi arbejder med eller har en relation til
    • produktion af vores produkter
    • salg og distribution af vores produkter
    • marketing of vores produkter
    • sikkerhedsforanstaltninger såsom CCTV overvågning og adgangskontrol, samt
    • andre forretningsmæssige interesser
Modtagere

Vi kan dele dine personoplysninger med:

  • Samarbejdspartnere og tredjeparter, herunder leverandører, som vi samarbejder med for at assistere vores virksomed, fx serviceleverandører, teknisk, IT og digital support
  • Sociale medier afhængig af karakteren af vores aftale, forhold og kommunikation
  • Koncernselskaber
  • Den virksomhed du arbejder for eller har en relation til; BATs kunde, leverandør eller andre tredjeparter og samarbejdspartnere
  • (Potentielle) købere, sælgere og rådgiver i tilfælde af køb eller salg
Opbevaring

Som hovedregel vil vi opbevare dine personoplysninger behandlet til dette formål i op til 5 år fra slutningen af det år, hvor sidste køb eller levering har fundet sted, eller fra slutningen af vores forhold/samarbejde eller det forhold/samarbejde med den tredjepart, du repræsenterer eller har en relation til, ophører.

Vi kan dog opbevare dine perosnoplysninger i en længere periode, hvis det er nødvendigt i en specifik sag, fx for at etablere eller forsvare juridiske krav eller for at kunne dokumentere the forhold og/eller særlige omstændigheder vedrørende en kunde, leverandør eller samarbejdspartner.

Nogle henvendelser følger opbevaringsperioderne beskrevet under ”Når du kommunikerer med os eller vores kundeservice” – se venligst dette formål for mere information.

3. Tredjelandsøverførsler

I nogle tilfælde vil vi overføre dine personoplysninger til lande uden for EU/EEA. Sådanne tredjelandsoverførsler vil finde sted baseret på følgende overførselsgrundlag:

  • A) EU Kommissionn har fastslået, at landet/landene har et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau af personoplysninger, dvs. landet er et ”sikkert tredjeland”.
  • B) EU Kommissionen har ikke fastslået, at landet/landene har et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau af personoplysninger, men vi vil give de fornødne garanter for overførslen:
    • gennem brug af standardbestemmelser om databeskyttelse (“modelkontrakter for overførsel af personoplysninger til tredjelande) vedtaget af EU Kommissionen, eller andre kontrakter vedtaget af de kompetente myndighedsorganer. Du kan få en kopi af sådanne kontrakter ved at kontakte os på gdpr_emails@bat.com.
    • gennem brug af bindende virksomhedsregler mellem BATs enheder. Du kan få en kopi af disse ved at kontakte os på gdpr_emails@bat.com
  • C) Hvis landet/landene hverken er et sikkert tredjeland jf. punkt a eller fornødne garantier er givet jf. punkt b, kan overførsler i begrænsede tilfælde ske, hvis i) du har givet dit samtykke til overførslen, ii) overførslen er nødvendig for opfyldelse af en kontrakt mellem dig som registrerede og BAT som dataansvarlig eller af hensyn til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåelsen af en sådan kontrakt, eller iii) overførslen er nødvendig af hensyn til indgåelse eller opfyldelse af en kontrakt, der i din interesse indgås mellem BAT og en anden fysisk eler juridisk person.

4. Automatiske afgørelser

Vi gør ikke brug af automatiske individuelle afgørelser efter GDPR artikel 22.

5. Obligatorisk information

Nogle af de personoplysninger, som vi behandler om dig, kan være obligatoriske for os at indsamle for at kunne yde dig den service, som du anmoder om, fx når du køber eller modtager vores produkter, er det obligatorisk for os at indsamle visse information om dig for at kunne sælge og levere produktet, ligesom det kan være obligatorisk for dig at give os visse information i forbindelse med kundeservice, for at vi kan yde den korrekte service til dig. Konsekvensen af ikke at give os sådanne obligatoriske oplysninger er dog alene, at vi i så fald ikke er i stand til at yde dig den service, som du anmoder om.

6. Dine rettigheder

Du har følgende rettigheder:

  • Du har ret til at:
    • - Anmode om indsigt i dine personoplysninger (GDPR Artikel 15)
    • - Anmode om berigtigelse af dine personoplysninger (GDPR Artikel 16)
    • - Anmode om sletning af dine personoplysninger (GDPR Artikel 17)
    • - Anmode om at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset (GDPR Artikel 18)
    • - Anmode om at modtage dine personoplysninger i et struktureret, hyppigt anvendt og maskinglæsbart formart (dataportabilitet) (GDPR Artikel 20)

Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. En sådan tilbagetrækning af dit samtykke vil ikke påvirke lovligheden af den behandling, der er sket forud for dette. Du kan trække dit satmykke tilbage ved at kontakte os på gdpr_emails@bat.com og +45 39 55 63 00. Hvis du ønsker at trække dit samtykke til cookies tilbage, se da venligt også vores cookieoversigt og cookiepolitik.

Derudover har du ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger som følgende:

  • Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på artikel 6(1)(e) eller artikel 6(1)(f), se ovenfor om behandlingsgrundlag, har du – af grunde der vedrører din særlige situation – ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger.
  • Hvis dine personoplysninger behandles til brug for direkte markedsføring, har du til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger til dette marketingformål.

Du kan udøve dine rettigheder ved at kontakte os på gdpr_emails@bat.com og +45 39 55 63 00.

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor fx ikke sikkert, at du har ret til dataportabilitet, eller til at få dine oplysninger slettes, i en konkret sag. Dette afhænger af de konkrete omstændigheder ved behandlingsaktiviteten.

Du kan også klage til den lokale tilsynsmyndighed:

Datatilsynet,

Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby

Email: dt@datatilsynet.dk

Telefon: +45 33 19 32 00

Senest opdateret: 14 Januar 2021

Vuse Care

Vi beklager, men vi har desværre ikke ingen ledige agenter lige nu. Efterlad en besked  og så vender vi tilbage hurtigst muligt.

clear
  1. Min konto
close

Kurv

Gamle bestillinger
clear